ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Εδώ, θα βρεις συνδέσμους που σε πηγαίνουν σε όμορφες ιστορίες αγαπημένων συγγραφέων. Τις ιστορίες τις διαβάζουν ταλαντούχοι ηθοποιοί, ενώ εσύ τις διαβάζεις παράλληλα γυρνώντας τις σελίδες του ψηφιακού βιβλίου. (Για να δεις το βιβλίο, πάτα κλικ στο εξώφυλλο. Αν θέλεις να διαβάσεις μόνος, -η το βιβλίο, κλείσε τα ηχεία του υπολογιστή.)
Φέτος την άνοιξη ο μικρός τρισχαριτωμένος λαγουδάκος, ο Πασχάλης, έχει χάσει τελείως το κέφι του. Αιτία της κακοκεφιάς του η μετακόμιση που αναγκάζονται να κάνουν – λόγω της δουλειάς του πατέρα του – από το αγρόκτημα όπου γεννήθηκε σε μια μικρή πόλη κάμποσα χιλιόμετρα μακριά. Από ’κει δηλαδή που έτρεχε ανέμελος στα λιβάδια, τώρα θα πρέπει να κλειστεί σε κάποιο διαμέρισμα στην πόλη.
Δυστυχώς ναι!
Ο Πασχάλης δυσκολεύεται πολύ να συνηθίσει την καινούρια του γειτονιά, ώσπου ανήμερα το Πάσχα, αναπάντεχα, όλα αλλάζουν σαν από θαύμα.
αααααααα!!!!!
Μια μεγάλη βιβλιοθήκη με πολλά βιβλία και πανύψηλα ράφια είναι το τέλειο μέρος για να κρυφτεί ένα βιβλίο που δεν θέλει να διαβασθεί.
Για ποιους λόγους όμως έχει αυτήν την επιθυμία; Τι είναι αυτό που θέλει να αποφύγει με κάθε τρόπο και ποιος είναι αυτός που τελικά θα το βοηθήσει να ζήσει μια μεγάλη αποκάλυψη;


Η γάτα που ήθελε να παντρευτεί
Φύσα αγέρι από τη δύση,
παραμύθι ν’ αρχινίσει,
για την όμορφη τη γάτα,
που ποντίκι παίρνει άντρα!


Μα πού πήγαν ο Αϊ-Βασίλης, οι τάρανδοι, ο χιονάνθρωπος, το έλατο και όλος ο θίασος των Χριστουγέννων;
Τι κάνει αυτός ο μικρός κοκκινολαίμης, μαζί με μια κούκλα παλιά, ένα κεράκι, μια οικογένεια μυρμηγκιών, έναν ταξιδευτή πιγκουίνο και τόσους άλλους παράξενους χαρακτήρες;
Τι συμβαίνει επιτέλους μέσα σ’ αυτό το μικρό βιβλίο;
Άνοιξε τις σελίδες και θα δεις …

Οι ώρες έρχονται όποια ώρα θέλουν χωρίς να ρωτήσουν κανέναν αν έχει το χρόνο.
Οι μέρες έρχονται από μόνες τους ακάλεστες και οι μήνες τρέχουν κατόπιν εντολής του έτους.
Η μικρή Ελβίρα αποφασίζει να ξαναφτιάξει τα ρολόγια, να ξαναγράψει τα ημερολόγια.
Ελπίζει να κάνει ό,τι θέλει, όποτε θέλει.


H  αγάπη τρυπά σαν βελόνα αλλά η παρηγοριά έρχεται από τα χρώματα που χαρίζουν απλόχερα οι φίλοι, ακόμα κι όταν αυτοί έχουν τη μορφή ενός γυαλιστερού πεινασμένου λύκου.
Όταν έχεις τα γενέθλιά σου, είναι φυσικό να έρχονται οι φίλοι να σου ευχηθούν και να σου φέρουν δώρα.
Αλλά αυτοί οι έξι τύποι που ξαφνικά εισβάλλουν στο σαλόνι σου ποιοι τάχα να ‘ναι;
Τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες. Κι ένα δώρο…
Αλλά δώρο μοναδικό!…

   

1 σχόλιο: