Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Επίσκεψη στη Βουλή


Τη Δευτέρα 22 Απριλίου η ΣΤ΄ τάξη του σχολείου μας μαζί με τη ΣΤ΄ τάξη του 6ου Δημ. Σχ. Θήβας, επισκέφτηκαν τον Εθνικό Κήπο και τη Βουλή των Ελλήνων.


Οι μαθητές αφού περπάτησαν στον Εθνικό Κήπο και είδαν τα ζώα και τις λιμνούλες με τα ψαράκια και τις χελώνες, στη συνέχεια, περπάτησαν έως το κτίριο της Βουλής. Εκεί παρακολούθησαν πρώτα ένα βίντεο με την ιστορία του κτιρίου και, στη συνέχεια, ξεναγήθηκαν στην έκθεση ιστορικών κειμηλίων της οικογένειας Τρικούπη.



Η Έκθεση είναι μια περιήγηση στη ζωή και το έργο του Χαριλάου Τρικούπη (1832-1896) με πυκνές αναφορές στην ευρύτερη οικογένεια και έμφαση στην διαχρονικά ενεργή συμμετοχή της στην πολιτική ζωή της χώρας. Έργα τέχνης, ιστορικά αντικείμενα, σπάνια έγγραφα και χειρόγραφα, φωτογραφίες, βιβλία και φυλλάδια, εφημερίδες και περιοδικά ανασυνθέτουν την εικόνα της χώρας την εποχή του Χαρίλαου Τρικούπη, αναδεικνύουν τα κύρια σημεία της πολιτικής του δράσης και τα βασικά στοιχεία της προσωπικότητάς του ενώ παράλληλα φωτίζουν λιγότερο γνωστές πτυχές της ιδιωτικής ζωής της οικογένειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι, επί πρωθυπουργίας του, κατασκευάστηκαν 2.600 χλμ. οδικού δικτύου, ενώ θεωρήθηκε και πατέρας των σιδηροδρόμων. Από τα πιο σημαντικά έργα του ήταν η διάνοιξη της Διώρυγας της Κορίνθου, η αποξήρανση της λίμνης Κωπαΐδας και η διεύρυνση του πορθμού του Ευρίπου.



Μετά την έκθεση, οι μαθητές επισκέφτηκαν την αίθουσα της ολομέλειας, όπου γίνονται οι συνεδριάσεις της Βουλής, και, ύστερα από μια σύντομη ξενάγηση, τράβηξαν φωτογραφίες του χώρου.
  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου