Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Η χορωδία του 3ου Δ.Σ. Θήβας στο 33ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας

Την Τρίτη 10 Μαρτίου 2015 η χορωδία του 3ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας έλαβε μέρος στην 7η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών, στα πλαίσια του 33ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας.
Από τους 22 μικρούς χορωδούς του σχολείου μας παρουσιάστηκαν έξι τραγούδια, υπό τη διεύθυνση της Μουσικού Μαρίας Μπουλασίκη (Άρνηση, Ένα αστέρι πέφτει πέφτει, Τα Κύθηρα, Άσπρο περιστέρι, Θάλασσα πλατιά και Όμορφη και παράξενη πατρίδα).
Η εμφάνιση της χορωδίας – κατά κοινή ομολογία – ήταν απολύτως επιτυχής. Η νεοσύστατη χορωδία μας απέσπασε θετικές κριτικές και επαίνους.
Την 7η Πανελλήνια Συνάντηση παρουσίασε μια μεγάλη  προσωπικότητα του χώρου και ένα σημαντικό πνευματικό κεφάλαιο της Ελλάδος, ο Αλέξης Κωστάλας.
Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015.Στόχος της διοργάνωσης  ήταν η καλλιέργεια της Χορωδιακής Τέχνης ως δημιούργημα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, η φωνητική εξάσκηση των μαθητών και η ενθάρρυνση των σχολικών μονάδων στη δημιουργία αξιόλογων Χορωδιών, οι οποίες μπορούν  να εκπροσωπούν την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ, Διαγωνισμούς και Συναντήσεις Χορωδιών. 


4 σχόλια: