Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Συμμετοχή του σχολείου μας στο Φεστιβάλ Σφίγγα 2015

Στα πλαίσια των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του φεστιβάλ «Σφίγγα» που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη μας και στις οποίες συμμετέχουν τα δημοτικά σχολεία, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας έλαβε μέρος με τις εξής δράσεις: Οι μαθητές της Ε΄ τάξης γνώρισαν την ιστορία της πόλης τους από την εποχή του Κάδμου έως την περίοδο της Βασιλείας των Λαβδακιδών. Ήρθαν σε επαφή με τους μύθους που σχετίζονται με τη βασιλεία του Λάιου και του Οιδίποδα. Επισκέφθηκαν αρχαιολογικούς χώρους της Θήβας όπου έγιναν δραματοποιήσεις του μύθου. Στη συνέχεια χωρίστηκαν σε 2 ομάδες.
Η 1η ομάδα ξεκίνησε τη δημιουργία επιτραπέζιου παιχνιδιού που ακολουθεί την πορεία του Οιδίποδα από τη γέννησή του έως το τέλος της ζωής του. Έγραψαν ερωτήσεις σχετικές με το μύθο, με μεγάλο ή μικρό βαθμό δυσκολίας και αποφάσισαν να γίνονται στους παίχτες από τη Σφίγγα, την οποία συναντούν σε πολλά σημεία της διαδρομής.

Η 2η ομάδα ασχολήθηκε με τη συγγραφή του μύθου. Οι μαθητές πήραν στοιχεία από όσα είχαν ακούσει και είχαν διαβάσει και τα οποία τους άρεσαν και συνέθεσαν τον δικό τους μύθο. Τέλος, ακολούθησε η δραματοποίηση του μύθου και η απαγγελία μέρους παρόδου της Αντιγόνης του Σοφοκλή από μία ομάδα παιδιών της Ε΄τάξης, στην οποία συμμετείχαν και μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης και η παραγωγή ταινίας μικρού μήκους.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου