Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Στα πλαίσια περιβαλλοντικού προγράμματος, που σκοπό έχει τη διατήρηση, προστασία και βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος και κατά συνέπεια και της ποιότητας ζωής του ανθρώπου, η Δ΄τάξη αποφάσισε να παρέμβει δυναμικά στον αύλειο χώρο του σχολείου μας.
Η υπηρεσία Περιβάλλοντος του Δήμου Θηβαίων προσέφερε πολύτιμη βοήθεια σε αυτή μας την προσπάθεια.
Η κ. Παπαθανασίου Ελένη, Γεωπόνος και Προϊσταμένη του τμήματος, μίλησε στους μαθητές για τα καλλωπιστικά και αρωματικά φυτά, για την καταγωγή τους, την αξία τους, τη χρησιμότητά τους. Μέσα από παρουσίαση οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με μυθολογικά και ιστορικά στοιχεία που σχετίζονται με τα αρωματικά φυτά και την ελιά και έφτιαξαν το δικό τους αρωματικό λάδι.
Τραγούδησαν τραγούδια με σχετική θεματολογία και στη συνέχεια φύτεψαν σε ένα παρτέρι του αύλειου χώρου του σχολείου μας τα δικά τους αρωματικά φυτά.
Οι υπάλληλοι του Δήμου είχαν προετοιμάσει το έδαφος και έδωσαν οδηγίες στα παιδιά για το πώς θα φυτέψουν και θα φροντίζουν τα φυτά.
Τα παιδιά χάρηκαν την όλη διαδικασία που έληξε με ζωγραφική! Επιθυμούν να συνεχίσουν τη διαμόρφωση του χώρου, φυτεύοντας και άλλες γωνιές του αύλειου χώρου.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου