Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας!

Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου στις 6.00 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας. Τη γιορτή ετοίμασαν οι μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης μαζί με τις δασκάλες τους. Η γιορτή περιλάμβανε το θεατρικό  "Ο Αϊ Βασίλης στη φυλακή" από  το ομώνυμο βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά και μια σύνθεση ποιημάτων που παρουσιάστηκε από τους μαθητές της Α΄ τάξης. Η χορωδία με τους μαθητές του Δ1 τραγούδησε χριστουγεννιάτικα τραγούδια ενώ οι μαθητές της Β΄ τραγούδησαν και χόρεψαν το "Ρούντολφ το ελαφάκι"  και οι μαθητές της Α΄ παρουσίασαν με την τεχνική του Μαύρου Θεάτρου το τραγούδι 'Τρίγωνα κάλαντα'. 
Η εμφάνιση των παιδιών ήταν άψογη και απέσπασε πολύ θετικά σχόλια από τους θεατές. Συγχαρητήρια στα παιδιά και στις δασκάλες κ. Μαρία Κουτράκη, Τζουμανέκα Ελένη, Χαζαρίδου Παρασκευή και Γιάννα Πιτούλη και στη μουσικό του σχολείου κ. Ελένη Παπαγιαννακοπούλου.

Η υπόθεση του θεατρικού 'Ο Αϊ Βασίλης στη φυλακή"
O Αϊ Βασίλης πλησιάζει µε το έλκηθρό του τη χιονισμένη πολιτεία, όπως πάντα, φορτωμένος δώρα. Αυτή τη φορά όμως δεν είναι καλοδεχούμενος. Οι άνθρωποι τον αντιμετωπίζουν με φόβο, με θυμό και καχυποψία. Είναι ένας ‘ξένος’, ένας παρείσακτος που έρχεται να διαταράξει την ησυχία τους. Δέχεται κλήση από την αστυνομία για παράνομη στάθμευση του έλκηθρου, ενώ κάποιοι νοικοκυραίοι τον περνούν για κλέφτη. Οργανώσεις που δρουν παρασκηνιακά τον ξυλοκοπούν ως κοινό λωποδύτη. Ο Αϊ Βασίλης έρχεται αντιμέτωπος με τα οικονομικά συμφέροντα της περιοχής και τελικά μετά από απίστευτες περιπέτειες καταλήγει αλυσοδεμένος σε µια σκοτεινή φυλακή! Τι θα γίνει τώρα; Ποιος θα μοιράσει τα δώρα στα παιδιά που τον περιμένουν με λαχτάρα;








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου