Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Χάρτινος κόσμος"

Στα πλαίσια του προγράμματος "Χάρτινος κόσμος" που εκπονήθηκε στην ώρα της Ευέλικτης Ζώνης κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο του χαρτιού, από την παρασκευή μέχρι και την ανακύκλωσή του.

Την Τετάρτη 21 και την Πέμπτη 22 Μαΐου, οι μαθητές του Ε1 τμήματος παρακολούθησαν 2ήμερο atelier  σχετικά με την παρασκευή χαρτοπολτού και τις εικαστικές δημιουργίες.
Προσκαλέσαμε στο σχολείο μας τις καλλιτέχνιδες Εύη Καραχλή και Νικόλ Παπάκου (EnArtists, http:/www.enartists.com/), οι οποίες με πολλή  αγάπη και όρεξη, μας έδειξαν πώς μπορούμε να ανακυκλώνουμε παλιές εφημερίδες και άλλα χαρτιά και να φτιάχνουμε χρηστικά αντικείμενα και αντικείμενα τέχνης, και τις ευχαριστούμε πολύ!

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν από αυτό το "εικαστικό εργαστήρι" που στήθηκε στο σχολείο μας για 2 μέρες, έφτιαξαν στις δικές τους καλλιτεχνικές δημιουργίες και τις ζωγράφισαν με την καθοδήγηση των καλλιτέχνιδων. Το περιβαλλοντικό μας πρόγραμμα συνάντησε το πολιτιστικό και... το χαρήκαμε πολύ !   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου