Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Θεατρική παράσταση Τομ Σόγιερ στον Ελληνικό Κόσμο

Την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου, όλες οι τάξεις του σχολείου μας παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση Τομ Σόγιερ στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».
 Πρόκειται για έναν ήρωα γοητευτικό και αντιπροσωπευτικό της παιδικής ανεμελιάς και σκανδαλιάς αλλά, επίσης, της παιδικής αθωότητας και ακεραιότητας. Γιατί ο Τομ λέει ψέματα για να σκεπάσει μία αταξία ή ζημιά του, λέει όμως την αλήθεια όταν αυτό απαιτεί η δικαιοσύνη, η ευθύτητα και η τιμιότητα. Ήρωας του Τομ Σόγιερ είναι ο Ρομπέν των Δασών.
 Ο Τομ Σόγιερ, ο Χοκ Φιν, η θεία Πόλυ, η Μπέκυ, είναι  οι καινούργιοι μας φίλοι, οι καινούργιοι ήρωες μιας μικρής κοινωνίας στις αρχές του 19ου αιώνα. Ένας κόσμος με τις καθημερινές του σκοτούρες, απεικονίζεται μέσα από τα παιδιά, με περίσσευμα τρυφερότητας, αγάπης και χιούμορ!
 Ο συγγραφέας Μαρκ Τουέιν επισημαίνει ότι οι περισσότερες από τις περιπέτειες του βιβλίου συνέβησαν πραγματικά. «Γράφοντας αυτό το βιβλίο, είχα σαν κύριο σκοπό να ψυχαγωγήσω τα παιδιά - μικρά και μεγάλα, αγόρια και κορίτσια - μα ελπίζω να διασκεδάσουν το ίδιο και οι μεγάλοι, αφού θα τους θυμίσει πώς σκέφτονταν, πώς φέρονταν και σε τι απίθανες καταστάσεις έμπλεκαν, καμιά φορά, με την παιδική ανεμελιά τους».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου